Vonófej tehergépjárművekhez

teherautó vonófej

Vonófej – tehrautóhoz

A közúti áruszállításban már régóta meg volt az az igény , hogy a vontatmányokat a lehető legbiztonságosabb módon rögzítsék a vontatókhoz. Az  árufuvarozás megnövekedett igényeit a szóló tehergépjárművek már nem bírták, ezért szükség volt olyan vonószerkezetek kitalálására  amelyek a pótkocsikat oly módon rögzítették a vontatókhoz , hogy azok semmilyen körülmények között ne szabaduljanak el egymástól.

A vonófejekkel szemben támasztott követelmények nagyon  sokrétűek:

  • Biztosítsák a megfelelő vonóerő átadását
  • Biztosítsák az oldható kötést a szerelvények között
  • Biztosítsanak elegendő elfordulási lehetőséget a jobb kanyarodás érdekében
  • Karbantartásuk minél egyszerűbb legyen

rockinger vonófej

Vonófej eket nagyon sok helyen használunk például a közúti áruszállításban, a személyszállításban, az ipar számos területén ( mezőgazdaság , repülőgépipar, bányászat, stb. ) A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már számtalan kialakítású vonófejjel találkozhatunk az életünk során. A legkisebb vontatási feladattól a legnagyobb vontatási feladatig ma már megbízható szerkezetekkel találkozhatunk.

A cégünk az Inter-Motor 98 Kft már több mint 20 éve forgalmaz a közúti áruszállítók részére tehergépjárművek számára kifejlesztett vonófejeket. Az Európai összeszerelésű tehergépjárművek tulajdonosai leggyakrabban a Ringfeder és a Rockinger gyár termékeivel találkozhatnak. Ezen márkák minden típusához be tudunk biztosítani minden pótalkatrészt és természetesen a legújabb vonófejekből is tartunk készletet.

teherautó vonófej

A tehergépjárművekre szerelhető vonófejek kiválasztásában tudunk segíteni , itt figyelembe kell venni a gyári felfogatási pontok kialakítását, és  a megengedett össztömeget.

A magyarországi műszaki vizsgákon mindig ellenőrzik a vonófej  állapotát így ezen termékek felújíthatósága fontos szempont.

vonófej javítókészlet

Cégünk az alábbi márkákat forgalmazza : Ringfeder , Rockinger , Mireal , Ifa , stb…

Leggyakoribb vonócsapszegek 38 mm átmérővel rendelkeznek, míg a nagyobb teljesítményűek 48 mm csapszeg átmérőjűek.  A nyitószekezetek lehetnek kézi karos vagy akár pneumatikus működtetésűek is. A vonófej az alvázhoz kapcsolódik általában csavarkötéssel. és az itt kialakított csavarhelyek már a vontatható maximális tömegre is utalnak. A vonófejek minden alkatrésze cserélhető gyári vagy utángyártott termékekkel. Beazonosításukhoz a kapcsolófejen található azonosító tábla ad segítséget melynek megléte a műszaki vizsgán is fontos szerep jut.

Keressen bennünket a legjobb árakért!  +36 30 703 55 69

Üdvözlettel az Inter-Motor 98 Kft csapata