Teherautó levegőszűrő

levegőszűrő teherautó munkagép

Levegőszűrő

Fő feladata az atmoszférából beszívott levegő megszűrése az égéstérbe jutás előtt.

Hogyan működik

A levegőszűrő egy féligáteresztő folyadék vagy gáz áramlásának az útjába állított akadály. Általában papírból készülnek, de különböző anyagok is megfelelőek lehetnek erre a célra. A levegőszűrő anyaga nem átlagos papírból készül, hanem egy nagyon sűrű anyagból ami a mikroszkopikus részecskék számára átjárhatatlan, de a levegő könnyedén átjuthat rajta.
Ha nem alkalmaznánk levegőszűrőt, akkor a porral és pollenekkel teli levegő egyenesen a motorunk égésterébe juthatna.

Levegőszűrő választék a WebShopban

Miért szükséges

A motorba került szennyeződések csiszoló munkát végeznek és emiatt a motorunk élettartama jelentősen csökkenhet.
A megfelelően kiválasztott levegőszűrő kulcs lehet a motor rendellenes kopásának elkerülésében és ezzel az élettartamát is tudjuk növelni. Új autó vásárlása esetén a levegőszűrő cseréje elengedhetetlen szerviz, mert nem tudhatjuk, hogy a benne lévő szűrő hányszor lehetett takarítva és mennyire lehet elöregedve az anyaga. Ennek az alkatrésznek a cseréje általában nagyon kis tétel ezért ez egy elengedhetetlen dolog minden időszakos szervizkor. A gépjárművünkben lévő légszűrőt rendszeresen cserélni kell és el kell kerülni az eltömődését.

Miért kell cserélni

Az eltömődött légszűrő hatására az autónak csökkenhet a teljesítménye és növekedhet a fogyasztása. Minden időszakos szerviznél elengedhetetlen a légszűrő cseréje. A gyártók általában 10-15000 kilométerenként javasolja a cseréjüket. Ha kivan téve különböző tényezőknek (földút, magas por) akkor gyakrabban is javasolt a csere. Egy levegőszűrő cseréjét akár otthon is eltudjuk végezni. Általában egy zárt levegő szűrőházban van elhelyezve, azt felnyitva találhatjuk meg az alkatrészt. A szűrők lehetnek alakjuk alapján panel vagy kör alakúak.

Levegőszűrő forgalmazás típus függetlenül

Cégünk számos jó minőségű légszűrőt forgalmaz bármilyen személyautóhoz, teher gépjárműhöz és munkagéphez.

Forgalmazott márkák teljes választéka: Hengst, Filtron, UFI, MANN, Donaldson, Baldwin, Wix, M filter, FleetGuard

Filtron szűrők

Hengst szűrő katalógus