Autót vásárol? Használtutó kártörténet itt…

használtautó kártörténet

Használtautó kártörténet előélet lekérdezés

Használt autó vásárlása mindig lutri. Főleg akkor ha a vásárló egyáltalán nem jártas az autó aktuális műszaki állapotának felismerésében. Egy szépen kikozmetikázott szép esztétikai állapotban lévő gépjármű nem biztos hogy műszakilag is ezt a színvonalat hozza, sőt! Egy szép arc mögött gyakran romlott belső szunnyad.

Tudja meg most a kiszemelt autó előéletét! Használt autó előélet lekérdezés 1 perc alatt

Vásárlás előtt tájékozódjon

Miért érdemes autóvásárlás előtt tájékozódni? A kérdés evidensnek tűnik, mégis az használtautó vásárlók 95%-a nem néz utána az kiszemelt gépjármű előéletének. Mindent elhisz a kereskedőnek, hiszen az autó szép és jó, tetszik. Ez a három faktor a legtöbb vásárlónak elegendő az új kedvenc megvásárlásához. Pedig sok esetben rengeteg kellemetlenségtől, utánjárástól és felesleges kiadástól megkímélhette volna magát ha használta volna az használt autó előélet lekérdezést.

használtautó kártörténet

Mit nyújt Önnek egy kártörténeti jelentés

A kiszemelt autó alvázszáma (VIN) alapján a lekérdező rendszer a kapcsolt adatbázisokban tárolt adatok alapján (Európa összes országát tartalmazza) összegyűjti azokat a kritikus adatokat, mely az autó használata alatt le lett tárolva a biztosító társaságok, műszaki vizsga állomások és egyéb hatóságok által.

Részletesen megtudhatja
 • melyik országban, országokban regisztrálták az autót, hol lett forgalomba helyezve
 • műszaki felülvizsgálatok időpontját
 • körözés alatt áll-e a jármű
 • bérautó volt-e
 • taxiként használták
 • zálogosították
 • lefoglalták
 • rendőrautó, vagy tanuló autó volt-e
 • lopott-e a jármű
Megtudható az autó kilométer futása

A rendszer ellenőrzi a bejegyzések alapján a futásteljesítményt. Grafikonon mutatja az eltelt évek függvényében megtett kilométer. Tisztán látható a grafikonon, ha az autó kilométeróráját manipulálták.

használtautó-kilóméteróra visszaállítás

Sérülések, káresemények jelentése

Az adatbázisokból kinyert adatok alapján  használtautó kártörténet jelentés készül. Amennyiben volt sérülés, javítás láthatóvá válik a sérülés fényképekkel alátámasztva, a javítás értéke, és módja. Így könnyen kikerülhető a csalás, a sérülésmentesnek hirdetett gépjármű előélete percek alatt ellenőrizhető. 

 

Vételár életút

Az autó korábbi adás-vétele után bejegyzett vételárból következtethet az autó műszaki állapotáról. A természete amortizációból, értékveszésből lineárisan csökkenő vételár következik. Amennyiben egy gépjármű törött, javított, motor, vált egyéb fődarab hibásan az aktuális piaci ár alatt lett eladva de később jóval drágábban kínálják, az gyanús lehet. Okot ad a manipulációra.

Ne legyen áldozat! Kérdezze le az autót!

 

Az alvázszámhoz tartozó felszereltség listája (angol nyelven)

Az autók gyártásakor az adott alvázszámhoz (VIN number) rögzítik a gyárban az adott felszereltséget. Ennek részletes listáját is tartalmazza a jármű lekérdezési adatbázis. Amennyiben a kínált autó felszereltsége nem egyezik meg az adatbázisban tárolt felszereltség listával, módosításra, manipulációra gyanakodhatunk. Esetleg az autó lopott, totálkáros, vagy alvázszám manipulált is lehet.

Ellenőrizze a felszereltséget és az autó eredetiségét

Fényképek az autóról

A biztosítók adatbázisában a kárfelméréskor és a javított állapotról is találhatóak fényképek. A használtautó életút lekérdezésekor ha az autó sérült volt a képeket láthatja a lekérdezési riportban. Az autókereskedők bevett szokása, hogy nagyobb sérüléseket titkolnak el, ez a lekérdezéssel láthatóvá vállhat.

Általános ellenőrző lista
Vásárlás előtt Ön is sok-sok dolgot ellenőrizhet a kiszemelt gépjárművön
 • gumiabroncsok állapota (profilmélység, gyártási év)
 • tömítések állapot (olaj, hűtőfolyadék szivárgás)
 • folyadék szintek ellenőrzése (hűtőfolyadék, motor olaj, fékolaj)
 • kipufogó gáz (színe, mennyisége)
 • szélvédő állapota
 • motor járása
 • futómű állapota (kopogás, nyikorgás)

Ellenőrizzen most!