Avia teherautó

daewoo avia alkatrész

AVIA teherautó a 2000-es években

Magyarországon jól ismert márkanév az AVIA

Már a 60-as évek közepétől gyártott Renault-saviem licenc alapján készülő Avia teherautókból jó sok futott az utakon. A csehországi üzemekben készülő kisteherautók jó szolgálatot tettek a hazai közúti áruszállításban. A különböző igények kielégítését a sokféle képen variálható felépítményekkel tették teljessé. Leggyakoribb a fixplatós A30N, de gyakori a zárt rakterű élelmiszer, húsárusító, hűtőkonténeres illetve műhelykocsi kialakítás. Magyarországon alakítottak át Aviát konténer szállító, emelőkosaras és autómentő kivitelűvé is. Megbízhatósága és sokoldalúsága népszerűséget hozott a márkának a múlt században.

AVIA Alkatrészértékesítés 70 / 703 – 5569

Avia d90 alkatrész

AVIA alkatrész web-áruház

A szocializmus hanyatlásával a rendszerváltás következménye képen a járműgyártás is átalakult

Beszállt a bizniszbe a Daewoo és az A-szériát felváltotta D-line kivitel. Új fülke , új motorok a 3 típusban gyártott D60, D75, D90 autókban.  Menettulajdonságaiban az autó sokat javult, érezhetően stabilabb lett és a motorok teljesítménye is sokat javult. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kiderült , hogy az autók tartóssága kb 10 évig stabil, de ezek után a fenntarhatósága már megkérdőjelezhető.

A Daewoo konszern 2006-os csődje

után tulajdonosváltások sora következett ami nem sok jóval kecsegtette a márkát, de mára ismét cseh tulajdonban van a gyár. 2017-ben teljesen új arculatú 4 tagú AVIA D INTIA modellcsaláddal jelentkezett a gyár. Modellkód: D75, D90, D120 és D120 4×4

Az új modellek a márka jól bevált beszállítói hálózatára támaszkodnak

A váltót a PRAGA és ZF , a hajtást az Excalibur Army, a futóművet a Meritor, a fékrendszert a Wabco, az erőforrást a Cummins szállítja.  A diesel motorok teljesítik az EURO 6-os normát, 4500 cm3-vel 180 ill. 207 lóerővel. A vezető kényelméről klíma , tempomat, komfort ülés, USB csatlakozó, áramátalakító gondoskodik. Tárolóhelyeket alakítottak ki a fülke mennyezetén és a műszerfal több pontján. Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján jó választás az AVIA D INTIA tipus a könnyű kisteherautók piacán.

Cégünk az Inter-Motor 98 Kft. vállalja az AVIA kisteherautók bármely típusához a megfelelő alkatrészek beszerzését közvetlen a cseh partnerektől.

Alkatrész érdeklődés telefonon: 70 / 703 – 5569